неделя, 4 май 2008 г.

без розовите очила ..

Преди време ме налегнаха някои реалистични и нетипични за възрастта ми мисли, които ще споделя с вас [щете - нещете ] .. :

Ние, хората, сме егоистични, първични животни, ходещи по земята. Но тъй като имаме мозъци, ако се постараем много, от време на време случайно ни се случва да правим и добри дела. В повечето случаи обаче слушаме инстинктите си или така наречените чувства / продукт според наивниците на сърцето / и точно тук ни е грешката .. Макар че всъщност няма грешно и правилно, а само избор [ който обаче в 99.9% е същинска катастрофа и е "съграден" от логика, рационалност и ЕГОИЗЪМ .. но да не задълбавам дотам, чее .. ] . Таа в крайна сметка всичко се свежда дотам - дали и какъв избор ще направим. [Въпреки че, дори един единствен да не се издъни, всички останали ще компенсират .. Но нека оставя поне един лъч надежда. ]

Всичко това е поредното доказателство за относителността на нещата - за доказателсво тук ще вмъкна една руска мъдрост "Животът на човек се дава само веднъж, основно случайно."

Извод - Ние сме една голяма грешка на природата.

Но както и да е, вече сме факт за ужас на планетата. Да поразсъждаваме малко за съществуването ни или както ние го наричаме в състояние на дълбока заблуда - живот / макар че според мен това, нашето, си е чиста експлоатация ft вегетативност/ ..
Живота ни - в кавички - може да бъде разгледам като хмм кафетерия / пЪк била тя и виртуална /.. и в зависимост от това с кого си там, градим настоящия момент. А живота е поредица от кафета и сокчета [a.k.a моменти ] .. И според това, с кого си пием кафето, се определя и той. И тук отново може да се замислите над безсмислието и относителността му ..

Извод 2 : Може би тук би било идеалното място да вмъкна make LOVE not WAR или да призова за световен мир, но в/у това ще перифразирам още една руска мъдрост [ тези хора, руснаците, са много мърди хорица явно ], което гласи "Пазете родината - почивайте в чужбина." .. В духа на цялото изказване обаче тя ще звучи - опазете планетата, самоунищожете се .. Да, да .. Мил, алтруизтичен и хуманен призив, което обаче, за огромен късмет, сме на път да направим реалност!

Извод 3 : Човекът SUX и GO TO Извод

P.S.: И да, това го казва биФшата вечна оптимистка, осъзнала че независимо какво, как, къде, защо, с кого нищо няма да се промени, защото GO TO Извод 3

1 коментар:

Aquawoman каза...

Ха - ха този аватар ми е познат :-)
Здрасти ,Ели {}

Пъ.Съ. Права си за всичко , но не загубвай вяра в хората ! ;-)